Gyémántfejes mikrodermabrázió

Gyémántfejes mikrodermabrázióMi az a mikrodermabráció?

A mikorodermabrázió egy speciális bőrregeneráló elektrokozmetikai eljárás, mely során a legfelső, elhalt bőrréteget eltávolítom. Teljesen fájdalommentes, tű nélküli, nem műtéti eljárás. Hatása igen látványos, már az első kezelés után sokkal szebb és egészségesebb bőrt eredményez. A Blanco Kozmetikában leginkább a teljesen biztonságos gyémántfejes mikrodermabráziót alkalmazom.


Miért fontos ez a bőrödnek?

A bőrünk a legnagyobb szervünk. Véd a külső behatásokkal szemben (mint a sugárzás, kórokozók, mechnaikus behatások) és biztosítja az állandó testhőmérsékletünket is. A bőrünk a mélyebb rétegekben folyamatosan regenerálódik, új sejtek születnek, a felszínen levők pedig folyamatosan elhalnak.

Ez a felső, elhalt réteg azonban nem minden esetben tud a leghatékonyabban lehámlani, így a krémek, vitaminok, hatóanyagok kevésbé hatékonyan tudnak a bőr mélyebb rétegeibe jutni (nem beszélve az érdes, egyenetlen felületről). A mikrodermabráziónak éppen az a lényege, hogy ezt az elhalt bőrréteget segít eltávolítani, aminek eredményeképp a bőröd felülete sokkal egyenletesebb, simább és finomabb tapintású lesz. Ezt a hatást tovább fokozza a már említett hatóanyagos krémek sokkal könnyebb beszívódása, így a hatás többszöröződik!


Hogyan működik és milyen eredmény várható?

Az eljárást egy speciálisan erre a célra kialakított géppel, valamint igény és terület szerinti méretű gyémántfejes feltéttel végzem. A kezelés során annyit érzel, hogy az adott területet finom mozdulatokkal végigmasszírozom, ami alatt az elhalt bőrréteget fellazítom és eltávolítom. Ezáltal nemcsak ettől a kezeléstől válik azonnal látványosan puhábbá és simábbá a bőröd felülete, hanem az összes ez után következő, hagyományos kozmetikai eljárásoknál használt krém is sokkal jobban be fog szívódni a bőrödbe, így azok hatékonyságát és az általad elvárt eredményt tudom maximalizálni.


Fájdalmas a mikrodermabrázió?

Ahogy fentebb írtam, ez a kezelés teljesen fájdalommentes. Sem különös előkészületekre, sem érzéstelenítőre nincs szükség. A kezelés után jelentkező enyhe bőrpír többnyire egy óránbelül megszűnik; hasonlóan mint mondjuk egy masszázs után.


Mennyi ideig tart egy kezelés és hányszor kell alkalmazni?

Egy kezelés a kezelt terület függvényében (arc / nyak / dekoltázs, vagy mindhárom kezelése esetén) 10–30 perc közötti időtartamot vesz igénybe. Habár már az első kezelés után látványos eredmény érhető el, itt is – mint sok egyéb kezelésnél – kúraszerű kezeléssorozatot érdemes alkalmazni, hogy a teljes elhalt bőrréteget eltávolítsuk. Hogy ez hány kezelésből áll, az a bőröd állapotától és az elért hatástól függ, de a bőröd regenerálódása miatt néhány hetet érdemes kihagyni a kezelések között. Ezeket az állomásokat tehát pár hetente érdemes megejteni, egy 4–8 alkalmas kezeléssorozat és egy néhány havonta ismételt fenntartó kezeléssel érhető el a maximális eredmény.

 

Mikor javasolt a mikrodermabrázió?

 

 • Ha bőröd laza, petyhüdt
 • Ha a túl sok napsütés miatt bőröd napkárosodott
 • Ha bőröd textúrája egyenetlen, érdes
 • Ha kisebb-nagyobb ráncodat szeretnéd egy csapásra eltüntetni
 • Ha öregségi foltjaid intenzitását szeretnéd csökkenteni
 • Ha bőröd dehidratált

 

Mikor nem végezhető Rajtad ez a kezelés?

 

 • Nyáron – a bőröd érzékenyebb lesz, így a napsugár UV tartalma ellen kevésbé véd
 • Véralvadási problémáknál – ha ilyen gondjaid vannak, vagy más okból kifolyólag véralvadásgátló gyógyszereket szedsz, ez a kezelés Rajtad nem alkalmazható
 • Bőrgyulladás esetén – ha valamilyen bőrgyulladásod van (például ekcéma), ez a kezelés a betegség megszüntetéséig szintén kerülendő
 • Cukorbetegség esetén – amennyiben ilyen betegséged van, úgy más módszereket alkalmazok a bőröd szebbé varázsolására
 • Láz esetén – ha szervezeted épp valamilyen betegség ellen a testhőd megemelésével védekezik, úgy a kezelés nem alklalmazható 

 

Kristályos mikrodermabrázió arckezelés

A kristályos mikrodermabráziónál a bőr felső, elhalt hámrétegének eltávolítását – ahogy a nevében is rejlik – nem gyémántfejes betéttel, hanem alumínium-oxid kristályporral végzem.

Működését tekintve a nagynyomású készülék alumínium-oxid kristályport injektál a bőr felszínére. A nagy nyomás és a kristálypor hatására a felső réteg fellazul, mely elhalt bőrsejteket az elhasznált kristállyal a gép automatikusan fel is szív.

Vannak bizonyos esetek, mikor ez a módszer még hatékonyabb tud lenni, mint a gyémántfejes változat, azonban vannak esetek, amikor nem ajánlott a használata: ilyen például a szem körüli bőr kezelése (megfelelő szemvédő eszköz nélkül mindenképp).

Egyes esetekben hasznos tehát a kristályos változat is, amit viszont higiéniai és biztonsági szempontokból sokkal jobban preferálok, az a gyémántfejes mikrodermabrázió.

 

Kezelés időtartama, ára

Ez a kezelés egyéb, hagyományos kozmetikai kezelések kiegészítéséül szolgál, megelőzve azokat.

10 perc, 2.500 Ft.